Salviac

Het mooie oude plaatsje Salviac ligt op de grens van de twee wonderschone departementen Lot en Dordogne, op nog geen 20 km van de rivier de Dordogne.

 

In Salviac kunt u terecht voor alle dagelijkse benodigdheden. Rondom de kerk, midden in het centrum, vindt u de bakker, supermarkt, bank, postkantoor, markt etc. Ook kunt u hier tennissen. De bereikbaarheid van plaatsen in de omgeving is gemakkelijk.


Het middeleeuwse en zeer levendige Gourdon ligt op slechts 13 km en in ca. 15 min. bent u met de auto in het adembenemende stukje Dordogne aan weerszijden van de gelijknamige rivier, met de schattige straatje van Sarlat, die veel gebruikt worden als lokatie voor filmopnamen. Het Château Beynac, het imposante vestingplaatsje Domme, hoog boven de rivier zwevend, met een werkelijk prachtig uitzicht. La Roque-Gagéac aan de voet van de ruige rotswand, waarvandaan u een boottochtje kunt maken om vanaf het water de hooggelegen middeleeuwse kastelen te bewonderen. Of u verkent de rustig stromende Dordogne per kano; u kiest uw afstand en u wordt teruggebracht naar uw vertrekpunt.

Ook het gebied van de Lot biedt een veelheid aan mogelijkheden. Zoals Cahors (33 km) met zijn Pont Valentré, de middeleeuwse vestingbrug over rivier de Lot, en zijn beroemde wijnkastelen (proeven!). In de richting Fumel het Château de Bonaguil. Het wereldberoemde Rocamadour (46 km). De befaamde ondergrondse rivier Gouffre de Padirac, de grotten van Lacave of gewoon een tochtje door het prachtige landschap van de Lot. U kunt het allemaal zelf gaan ontdekken.

Dicht bij Salviac liggen meertjes (Dégagnac 4 km en Cazals 7 km) met strandjes, waar u heerlijk kunt zwemmen, waterfietsen en windsurfen. Rondom Salviac liggen mooie bossen met talloze wandelmogelijkheden. Twee golfbanen op korte rijafstand (Vitrac 23 km en Siorac 28 km).